Wat kun je doen?

Wij geloven in de kracht van iedereen. Alle mensen kunnen op hun eigen manier bijdragen. Handen uit de mouwen en doen!

Rustpunt

Wie: Iedereen
Wat:
Je kan een bakje koffie drinken, je e-bike opladen en gebruik maken van toilet. Ook wil Het 8ste Werk in deze haastige wereld, langs wandel- en fietsroutes, een rustpunt zijn.
Het 8ste Werk ligt aan de mooie Zwartendijk in Kampen en we laten graag iedereen genieten van dit mooie stukje natuur en cultuur. Neem een kijkje op het erf en steek iets op over de historie van pand en streek, het prachtige Reevegebied en de passie van Het 8ste Werk. Je kunt ook een overnachting in een appartement of pipowagen boeken.

Beschikbaar vanaf 1 mei 2023

Klussen

Wanneer: Elke maandag tussen 9.30 en 15.00 uur
Wie: Iedereen die dit graag wil. Je kunt zelf de tijd bepalen wanneer je kunt komen. We werken in kleine groepjes van 2 tot 4 mensen.
Wat: Door samen te klussen bouwen we samen aan en op het erf. In dat proces leren we van elkaar, brengt iedereen eigen ervaring en kennis mee, delen we soms de gereedschappen en maken we gebruik van elkaars netwerk. Daardoor zetten we steeds meer kwalitatief goede projecten neer. Recycling is daarbij erg belangrijk. Met elkaar hebben we de tijd om iets te realiseren. Er zit geen tijds- of prestatiedruk op.
Aanmelden: mail naar het8stewerk@gmail.com,
bel: 06-83678786 of kom gewoon langs.

Brunch op zondag

Wanneer: Elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur
Wie: Iedereen die graag wil, mail ons als je vervoer nodig hebt
Wat: Gezellige ontmoetingen en genieten van een lekkere gratis brunch. Je bent welkom om iets lekkers te maken of mee te nemen. Wil je iets delen, een gedicht voorlezen of iets vertellen over je hobby dan maken we daar graag ruimte voor.
Aanmelden: Niet nodig je bent gewoon welkom 
TIP: Leuk ook om nieuwe mensen mee te nemen naar de brunch.

deelZe

Wanneer:  Elke zondag        tussen 12.00 uur en 14.00 uur
                Elke maandag     tussen 09.30 uur en 15.30 uur 
                Elke donderdag   tussen 14.00 uur en 16.00 uur                            Elke vrijdag         tussen 14.00 uur en 16.00 uur
Wie: Iedereen die iets nodig heeft van de (sociale) supermarkt 
Wat: Boodschappen halen als je iets nodig hebt of brengen als je iets over hebt om te delen. Ook zijn, maandverband, wasmiddel en shampoo van harte welkom. Wel alles schoon, ongebruikt en niet over datum aub.
Aanmelden: niet nodig, geen registratie geen intake.
Voor meer info bel: 06-83678786 of 06-54953775
of kom gewoon langs. 
NB Bij structureel financieel tekort kun je ook contact opnemen met: www.voedselbankkampen.nl

Wonen

Wie: Iedereen die plotseling dakloos is geworden en tijd nodig heeft voor herstel.
Wat: Maximaal 1,5 jaar een eigen appartement, inclusief keuken badkamer en loft slaapkamer. Huursubsidie mogelijk.
Voorwaarden: Zowel ingeschreven staan in de gemeente Kampen als bij de woningbouwvereniging en regionale woningzoeker. Gereageerd hebben op een eerste woning.
Prijs: prijsindicatie € 740/- per maand (onder huursubsidiegrens)
Aanmelden: mail naar het8stewerk@gmail.com of bel 06-83678786

Beschikbaar vanaf 1 april 2023

Even er tussenuit

Wie: Iedereen die er even helemaal uit wil zijn en heerlijk geïnspireerd wil worden. Ook ideaal voor een kleine groep met gebruik van gezamenlijke grote keuken en ontmoetingsruimte. Wat: Er zijn 2 pipowagens en 2 sfeervolle appartementen op ons inspirerende erf. Ontmoet de rust, kom lekker bij, fiets of wandel in een mooie agrarische en deltaomgeving. Geniet van de ervaring om tijdelijk mee te wonen met anderen op een erf en maak kennis met het echte ‘noaberschap’. Je kunt gratis mee brunchen op zondag en mee-klussen op maandag, maar je kunt ook heerlijk op jezelf zijn. Een verantwoorde duurzame vakantie. Prijs: Prijsindicatie per nacht: pipowagen vanaf € 50,- (laagseizoen) en € 70,- (hoogseizoen). Appartement vanaf € 75,- (laagseizoen) en € 100,- (hoogseizoen).                                        Aanmelden: mail voor meer informatie naar het8stewerk@gmail.com of bel 06-83678786

Beschikbaar vanaf 23 April 2023

Kantoren & Flexwerken

Wie: Voor iedereen die een ruimte nodig heeft om rustig en privé te kunnen werken of juist een plek zoekt waar je anderen tegenkomt.
Wat: Eigen kantoorruimte inclusief bureau en zitje waar je in alle rust kunt werken en klanten ontvangen.
Prijsindicaties: Eigen kantoor (plm. 10 m2): € 300,- per maand, ontvangstruimte klant of sollicitant: € 25/- per dagdeel, flexwerkplek: € 12,50 tot € 20,- per dag. Inclusief snelle wifi, printgelegenheid, koffie/thee en andere faciliteiten.
Aanmelden: het8stewerk@gmail.com of bel 06-31273555.

Vergaderruimte

Wie: Iedereen die buiten de deur wil vergaderen in een omgeving die rust uitstraalt.
Wat: Sfeervolle vergaderruimte. Een grote beneden ruimte voor 30 a 40 personen en een ruimte boven voor rond de 15 personen.
Prijs: € 125,- per dagdeel voor beneden ruimte en € 85,- voor boven ruimte. Meer dan een dagdeel nodig of andere wensen? In overleg is veel mogelijk.
Aanmelden: het8stewerk@gmail.com of bel 06-31273555.

Feestje vieren

Wie: Soms is je huis, tuin of beurs te klein om een (kinder)feestje te geven. Wij stellen graag ons erf, onze tuin en kantine beschikbaar voor het geven van een feestje.
Wat: Sfeervolle ruimte op een inspirerend erf. De directe omgeving ademt rust uit. Prijs is in overleg. We stemmen graag onderling af wat mogelijk en haalbaar is.
Aanmelden: Vraag vrijblijvend meer informatie. Mail naar het8stewerk@gmail.com of bel 06 – 836 78 786

Beschikbaar vanaf 1 april 2023

De Langste Tafel

Het doel van de activiteit is zichtbaar maken dat we in Kampen geen hogere hek willen bouwen maar een langere tafel waaraan iedereen welkom is en zijn/haar feestje kan vieren samen met anderen.

Meer informatie

Doneren

Iedereen kan bijdragen aan Het 8ste Werk en elke bijdrage is welkom. Wij weten en ervaren dat alles met liefde gegeven wordt ❤ Van materialen tot het delen van kennis en ervaring, maar ook giften. Daarmee help je ons om de onderlinge verbinding van mensen nog beter vorm te geven.

Triodos bank: NL 40 TRIO 0379693984
Ten name van: Het 8ste Werk

Zelf een idee?

Nieuwe ideeën van iedereen zijn altijd welkom! Wij denken graag samen met jou na hoe we die kunnen toepassen binnen de gedachte van Het 8ste Werk. Mail je idee naar info@het8stewerk.nl,  bel 06-83678786 of kom gewoon langs.

Deelnemen aan Het 8ste Werk?