Erf delen

Soms droom je 

  • over een groter huis zodat je een feestje kunt geven
  • over meer geld zodat je vrienden kunt uitnodigen
  • over meer vrienden of familie waarmee je je verbonden voelt
  • dat je het niet alleen hoeft te doen

Bij Het 8ste Werk delen we behalve de maaltijd en de klussen ook het erf. De Kamper burger kan dat erf gebruiken. Zo bouwen we met elkaar aan een beweging waarin samen doen meer waarde krijgt dan iets alleen doen. Of zoals een Afrikaans spreekwoord het mooi zegt: ‘If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.’ Als je snel wilt gaan, ga dan alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen op weg.

Noaberschap
Bij een boerderij en een erf in Kampen hoort het noaberschap; Omzien naar en zorgen voor elkaar. Een gezamenlijke maaltijd verbindt daarin het meest. In de tijd dat het laagdrempelige eetinitiatief eeTze ontstond leerden wij dat gezellig samenzijn belangrijker was dan het eten zelf.

Uit dat samenzijn ontstonden namelijk onderlinge contacten, afspraken en andere initiatieven. Ieder mens wil graag geven. En iedereen kan leren om te ontvangen. Na 2014 (de start van eeTze) is het samendoen en samenleven alleen maar belangrijker geworden. Om het erfdelen en eigenaarschap echt vorm te geven krijgen wij coaching van studio Vers Bestuur.

Deelnemen aan Het 8ste Werk?