Veelgestelde vragen

Waar komt de naam Het 8ste Werk vandaan?

Onze inspiratie voor de naam komt vanuit ‘De 7 werken der barmhartigheid’. Daaraan heeft de huidige Paus Het 8ste Werk (The Commons) toegevoegd. Dat gaat om zorg voor de aarde, mens natuur en hoe we alles wat we hebben eerlijk verdelen. Daarnaast wonen we ook op huisnummer 8.

Kan ik ook iets doen bij of voor Het 8ste Werk?
Jazeker. We willen graag dat je mee doet. Het 8ste Werk is een erf wat we willen delen met iedereen. We hebben klussen op diverse terreinen, verbouwen, reparaties en onderhoud, het groen en de dieren en straks ook het bijhouden van het terrein. Elke maandag hebben we klusdag van 9.30 uur tot 16.00 met een onderbreking voor een heerlijk lunch.
Hoe gaat het nu verder met eeTze? Bestaat dat nog?

Eetze bestaat nog steeds maar wel in een andere vorm. Iedere zondag organiseren we van 12.00 – 14.00 een open brunch waar je vrij kan inlopen. Je kan natuurlijk altijd wat meenemen om te delen en de vreugde te vergroten.

Wat houdt ‘noaberschap’ in?

Noaberschap betekent dat je gewoon naast elkaar leeft en oog hebt voor de ander. Dat kan zowel door elkaar te helpen en te steunen als door het respecteren van de ruimte die de ander nodig heeft.

Jullie verhuren ook appartementen? Kan ik daarvoor inschrijven?

Nee helaas. De appartementen zijn bedoeld voor mensen die tijdelijk een plek zoeken om te herstellen vanuit een situatie waarbij je op straat bent komen te staan. Ken (ben) je iemand die in zo’n situatie zit dan kan je ons natuurlijk altijd bellen.

Deelnemen aan Het 8ste Werk?