Deel 2 Geef de dorstige te drinken

20 dec, 2022

Column Acht werken van barmhartigheid,

“Geef de dorstigen te drinken”.

Bij het 2de werk van barmhartigheid moest ik denken aan alle horeca aan de Plantage.

Ik moest denken aan de gezellige terrasjes in de zomer, in de winter lekker buiten, onder de terras heater en op zaterdagavond de jongeren en ouderen die lekker uitgaan. Altijd bedrijvigheid en gezelligheid. Maar die gezelligheid is natuurlijk geen werk van barmhartigheid, daar wordt natuurlijk geld aan verdiend, de schoorsteen moet wel roken, helemaal in deze dure tijden.

In de voorbereiding deelde ik mij idee, om de tafel  te laten beschilderen door een van de ondernemers van de Plantage, met Nynke van der Wal.  “Waarom vraag je Efes niet om mee te doen met de tafels van barmhartigheid?” vroeg zij mij.

Efes organiseert zij elk jaar een kerstdiner voor de “minder bedeelden”. Een gratis kerstdiner zodat iedereen de kans krijgt deze kerst even echt te mogen genieten. Gewoon omdat ze goed willen doen (met kerst) en hun barmhartigheid daarin willen uiten. Ik van dat een geweldig idee van Nynke. Even later stapte ik de zaak Efes binnen en onder het genot van een kopje koffie kwamen we in gesprek over barmhartigheid en de overeenkomsten daarin tussen de Moslims en de Christenen. Goed doen aan je naaste staat in beide religies centraal. Een mooi gesprek wat verbindt en waarin je elkaar beter mag leren kennen.

Onder de deskundige begeleiding van Yvonne Vink, is er een mooie afbeelding ontstaan op de picknick tafel van fris helder water waar iedereen van kan drinken als een oase in de woestijn.

Efes vanaf deze plek wensen we jullie succes met het voorbereiden van een heerlijke kerstmaaltijd voor 200 mensen en voor iedereen in Kampen fijne en liefdevolle feestdagen.