Noaberschap

We leven in een wereld waar alles op z’n kop lijkt te staan, iedereen het druk heeft, de trein maar altijd door raast en verhalen nooit stoppen….

Oase van rust
Het 8ste Werk wil in deze wereld een oase van rust zijn met tijd en oog voor elkaar. Samen met alle mensen die hier komen of wonen bouwen wij ons erf uit tot een plek voor iedereen, waar je rust kunt vinden en anderen kunt ontmoeten.

Wij staan voor ‘noaberschap’
Vroeger was het ‘noaberschap’ vanzelfsprekend; omzien naar en zorgen voor elkaar. Wij zijn ervan overtuigd dat we met ‘noaberschap’ voor een belangrijk deel kunnen voorkomen dat problemen te groot worden en mensen dure zorgindicaties nodig hebben. Wij zijn er voor iedereen! Het 8ste Werk is dus geen zorgboerderij. Met Het 8ste Werk gaan wij terug naar het ‘noaberschap’ in de Kamper samenleving.
Dat doen wij vanuit vier belangrijke basisprincipes:

  • Iedereen doet ertoe
  • Leven vanuit rust
  • Zorg dragen voor de natuur
  • Leven vanuit het genoeg

Het 8ste Werk dient als springplank naar betere tijden: gewone mensen met gewone levens kunnen plotseling op straat belanden. Voor hen biedt Het 8ste Werk 8 appartementen waar zijn op adem mogen komen en maximaal 1,5 jaar kunnen wonen.

Nieuwsgierig?
Kom gerust langs om zelf te ervaren wat Het 8ste Werk is.
Elke zondag lunch tussen 12.00 en 14.00 uur, voor iedereen toegankelijk
Elke maandag klusdag tussen 9.30 uur tot 15.30 uur, voor iedereen toegankelijk

Deelnemen aan Het 8ste Werk?