Deel 3 Kleed de naakten

7 mrt, 2023

Iedereen is welkom bij Waypoint Kleren en Meer. Schuif maar aan de koffietafel of kijk rond. Waypoint Kleren en Meer verkoopt precies wat de naam zegt. Alles is gebruikt. De winst gaat naar goede doelen in de nabije regio. Dit is de setting waar wij het derde werk van barmhartigheid vorm geven. Het is er lekker warm, er staat mooie muziek op en het ademt barmhartigheid uit.

We werken dit keer met een klein clubje samen met Wouke en Ashlee, die beiden op hun manier bijdragen om een mooier en beter Kampen te creëren. Wat ons allemaal bindt rondom “kleed de naakten” is heel eenvoudig nl: Deel van wat je hebt, zodat iedereen het goed mag hebben en lekker in zijn/haar vel en kleding zit. Er is zoveel kleding over en weg te geven in Kampen. Gelukkig zien we heel veel mooie initiatieven die letterlijk uitdelen zoals de Weggeefschuur, voedselbank, Het Leger des Heils, en zo zijn er nog veel meer initiatieven binnen Kampen. Ook zien we de mooie deelkastjes die overal oppoppen in de straten.

Het project ‘De acht tafels van barmhartigheid’ is mede mogelijk gemaakt door het heropeningsfonds van de gemeente Kampen. De Kamper kunstenaars Yvonne Vink en Harma van der Ros werken mee en geven inspiratie. Het Stedelijk Museum Kampen, Stichting Present Kampen en Het 8ste Werk coördineren gezamenlijk dit project.

Het stedelijk Museum kampen heeft van November tot Maart de tentoonstelling ‘Secret Garden’ waar de werken van barmhartigheid deel van uit maken. Om iedere Kampenaar hier kennis mee te laten maken is het museum iedere eerste woensdag van de maand gratis toegankelijk.

Van dinsdag 28 februari t/m vrijdag 3 maart staan alle tafels met afbeelding en gespreksvragen tentoongesteld op het Koeplein.